Presenttips till medvetna killar

Att hitta rätt present kan kännas som en riktig utmaning, särskilt om personen ifråga har det mesta. Men med lite fantasi och öppet sinne finns det en hel del fina och användbara presenter även för den som ”har allt.”

Välgörande presenter

Tillhör du dem som sällan köper hud- och hårvårdsprodukter till en kille? Kanske har du fastnat i ett mönster som är svårt att bryta? Då har vi några riktigt bra presenttips här!

Köp lite olika hud- och hårvårdsprodukter från apoteket eller liknande ställen. De är ofta parfymfria och dermatologiskt framställda. Exempel på naturliga och välgörande produkter är till exempel Eucerins hudlotioner, Priorins schampon och Löwengrips bodybalm och Ida Wargs vårdande hårprodukter som bland annat finns på apohem har priorin och flertalet stora varuhus.

Tycker du det är svårt att få till fina paket? Arrangera produkterna lite fint och slå in dem i rikligt med cellofan och mängder med snöre. Funkar alltid!

Istället för hud- och hårvård kan du satsa på ett ”tema”, som produkter för rakning eller olika dofter. Köp till exempel en handlotion, hudlotion och tvål med samma eller liknande doft, ett snyggt rak-kit med borste, rakhyvel och rakkräm eller varför inte ett par badbomber, en lyxig, vegetabilisk tvål och en skön handduk!

Obs! Även dessa kan du slå in i cellofan eller lägga i en fin presentpåse tillsammans med ett personligt kort.

Har personen precis flyttat har du tur – för vem kan ha för mycket köksprylar? Välj gärna neutrala färger och naturmaterial som håller i längden, som ett snyggt förkläde i egyptisk bomull eller läder. Matchande textilier är också snyggt, och har du svårt att välja kan du med fördel välja ett färdigt kit som brukar innehålla grytvante, grytlappar och kökshandduk.

Ätbara presenter

Att få ätbara presenter brukar vara väldigt uppskattat, särskilt om det finns lite extra omtanke bakom. Varför inte satsa på en enkel hemmagjord müsli, hemkokt morotsmarmelad och ett frasigt hembakt knäckebröd?

Köp gärna ett par fina glasburkar, fyll dem med de ätbara godsakerna och dekorera med en handskriven etikett och ett fint sidenband. Fint, gott och garanterat imponerande!

Ett annat alternativ är att köpa några påsar löste, en fin tesil och lite goda skorpor som man sedan slår in i lite cellofan eller en fin presentpåse. För den som föredrar kaffe går det förstås lika bra att köpa kaffe, men satsa då på lite olika sorter, gärna med olika smaksättning. Till det är det gott med några väl utvalda praliner för en extra lyxig känsla.

Ska du ge bort presenten till en matlagningsintresserad kille? Då rekommenderar vi att du köper en riktigt fin olivolja och snyggt paketerat havssalt (finns både smaksatt och naturellt). Det blir såklart extra fint inslaget i cellofan och ett fint sammetsband.

Upplevelser

Det här behöver egentligen inte bli så dyrt som många kanske tror. Det räcker med ett par biocheckar, ett presentkort på favoritrestaurangen eller inbjudan till en hemlagad trerättersmiddag.

För den som önskar ta i lite extra kan ett par konsert- eller teaterbiljetter vara precis det som gör att ni äntligen kommer iväg på någonting tillsammans. Är det någon som står en extra nära är en spa- eller storstadsweekend bland de mest fantastiska och uppskattade presenter man kan ge bort. Då har ni dessutom något gemensamt att planera inför och se fram emot.

Lycka till med framtida presentinköp!