Semestra i skärgården

Att semestra i skärgården ger många härliga minnen. Här finner man massor av spännande öar där man kan sola, bada och bara koppla av. Även i skärgården så finns det ett sprudlande nöjesliv på några av de populäraste öarna dit man kan åka för att äta god mat och ta en drink i solnedgången. Många som semestrar i skärgården väljer att sova på sina båtar men det finns också möjlighet att campa på vissa av öarna. En del öar har också campingplatser där man kan sätta upp sitt tält, vilket också innebär att man får tillgång till både toalett och dusch.

När man semestrar i skärgården kommer man att få handla sin mat hos en lanthandel, vilket innebär att utbudet är relativt begränsat. Vill man dessutom kunna dricka vin till maten bör man se till att man packar med sig det man vill ha innan man åker ut i skärgården så man slipper åka in till fastlandet för att bunkra med jämna mellanrum.

Uppblåsbara brädor har blivit den mest populära konstruktionen på den europeiska marknaden tack vare möjligheten att rulla ihop dem och enkelt kunna packa ner den i en ryggsäck. Det innebär att du lätt kan ta med den i bilen, på bussen eller flyget. Brädorna är stöttåliga och väldigt robusta. Det är inga problem att krocka mot stenar eller tappa brädan i marken.

Aktiviteter i skärgården

Det finns massor av roliga saker man kan hitta på att göra då man befinner sig i skärgården. Bland annat kan man ta med sig en uppblåsbar sup bräda som man kan paddla runt på bland skären i skärgården. En sup bräda tar inte upp någon stor plats i packningen och blåses sedan upp först då man ska använda den. En sup bräda har en bra hållfasthet och fungerar ungefär som en kanot i vattnet. Med en sup bräda kan man själv paddla runt nära öarna och göra nya spännande upptäckter.

I skärgården är det förstås sol och bad som gäller men många passar även på att fiska sin egen mat. I vattnen kan man finna de populäraste fisksorterna som abborre, gädda, sik, strömming och torsk. På de större öarna finns det en hel del natur att uppleva om man är intresserad av friluftsliv. Det finns också en hel del sevärdheter i form av gamla byggnader, gårdar och till och med fornlämningar. För den som är intresserad av fiske finns det en hel del fiskebyar på öarna i skärgården. Här kan man se hur fiskarna lever men också köpa färsk fisk eller skaldjur som man kan tillaga på grillen då man campar. Vill man campa klimatsmart och miljövänligt kan man besöka Lidö som erbjuder camping på ett fossilfritt sätt

För den som har barn kan man låta barnen lära sig simma på semestern eller gå en seglingskurs. Det finns också möjlighet att hyra vindsurfingbrädor, segeljolle eller kajaker på öarna så att man själv kan ta sig ut på upptäcktsfärd kring öarna.

Att semestra i skärgården gör man bäst om man har en egen båt. Det går dock att ta sig till öarna med båt och sedan välja att campa på ön.