Tips på perfekta sommaraktivitet på hemma plan

Det finns många roliga aktiviter att göra i sommar även om de flesta av oss kommer att hålla sig på hemmaplan på grund av coronaviruset. Här kommer tips på hur du kan ha en lika utmanande och spännande semester i din närhet, som om du åkt iväg.

Sommarens semester: en utmaning

I år blir det en swemester och hemester för de flesta av oss då vi uppmanas att hålla oss på hemmaplan. Men det finns ändå mycket som du kan göra. För det första handlar aktiviter aldrig om var du är utan om din inställning. Oavsett var du är i världen kan du alltid hitta på och göra aktiva saker och våga utmana dig själv. Vad har du alltid drömt om att göra men aldrig tagit dig tid för att testa? Ge dig själv, och din familj, utmaningen att ni ska göra något nytt. Gärna både en mental och fysisk utmaning, som att vandra en led i din närhet, testa bergsklättring eller en tredagars paddlingsstur.

Cykla

Det finns några branscher som faktiskt går framåt i dessa tider och en av dem är just cykelbranschen. Folk köper cyklar som aldrig förr. Vare sig du är singel, i par eller en stor barnfamilj, så är cykling en perfekt sommaraktivitet. Ett tips är att göra en cykelsemester, ni väljer själv nivå på längden och utmaningen. Det går också att göra en längre dagstur med cykel och se omgivningen på nära håll. Över hela landet finns det så vackra platser, små sjöar, ängar, skog och slingrande vägar. Om du vill ha mer utmaning testar du på att cykla kross eller mountainbike. Hitta en skogsstig eller ett berg och utmana dig själv. För att föreviga äventyren bör du självklart filma. Ett tips är att skaffa en iPhone XR och ett riktigt iphone xr skal för att skydda din mobil.

Vandra

Oavsett var du bor i Sverige kan du vandra. I varje landskap finns det naturreservat och fina vandringsleder. På vissa ställen finns det rent av pilgrimsleder. Att vandra är ett fint sätt att verkligen komma till ro i naturen men också att ta sig tid att umgås som familj eller med vänner. Det finns leder som passar för dagsturer och som fungerar bra för barnfamiljer. Men det finns också längre leder med övernattningsstugor, om ni inte vill ta med tält. Det är något speciellt med att sitta vid en eld och grilla korv efter en lång dags vandring.

På hemmaplan

Största delen av vår sommar kommer vi nog ändå att spendera i våra hem eller i en sommarstuga. En sommarklassiker är att bada, men det finns mer att göra än att bara åka till en sjö eller havet. Köp hem sportutrustning som badminton- och tennisracket, boccia och andra bollspel. Om ni vill vara lite crazy kan ni också gå utanför den vanliga säkerhetszonen:

  • Sov utomhus under stjärnorna (men kanske under ett myggtält)
  • Ta en långpromenad, nivå 3 mil, på en dag
  • Sätt på musik och ha egen dansbana för alla dina grannar
  • Starta en fotbollsturnering i grannskapet

Oavsett om du väljer att cykla, vandra eller något annat på hemmaplan så rekommenderas att du alltid är förberedd med produkter mot sår, så att du inte står där utan t.ex. Plåster ifall olyckan skulle vara framme. Du kan enkelt se över vad du behöver i sortimentet hos ett nätapotek, kolla på kategorin sår hos apohem. Tänk på att det anpassa inköpet efter vilken aktivitet du ska göra. En vandring kanske kräver skavsårsplåster medans en cykeltur mer kräver vanliga plåster ifall man skulle råka ramla och skrapa upp knäna.